Бибер авторки и автора

Абид Јариќ

Во бездната на душата

БИБЕР 03Адам Пакаи

Лазар

БИБЕР 02Африм Демири

Кучето и свињата

БИБЕР 02Африм Демири

Ладно светло

БИБЕР 03Аида Шечиќ Незиревиќ

Погача

БИБЕР 05Аида Шечиќ Незиревиќ

Снег

БИБЕР 03Албина Идризи

Глувонемата

БИБЕР 05Александра Јовановиќ

Битка изутрина

БИБЕР 04Alma Tabak

Куќичка во шумата

БИБЕР 04Амина Каја

На дното од филџанот

БИБЕР 05Ана Југо

Цртички од животот на еден бегалец

БИБЕР 05Ана Кнежевиќ

Стомакот на еден библиотекар

БИБЕР 02Ана Кутлеша

Време на митарење

БИБЕР 05Андреа Хрибар Ливада

Девојченце

БИБЕР 05Андреа Попов Милетиќ

Секој ден сум сѐ понемирна

БИБЕР 02Анела Илијаш

O!

БИБЕР 02Анета Тасевска Петрушевска

Крадецот

БИБЕР 03Aнета Велкоска

Воен чистач

БИБЕР 04Аница Марцелиќ

Кафе со Јелена

БИБЕР 05Анте Сториќ

Земја на среќата

БИБЕР 05Анте Сториќ

Лето

БИБЕР 03Антонела Марушиќ (Нора Верде)

Ципал

БИБЕР 01Анушка Миновска

Семејството на чичко Аки

БИБЕР 02Арсим Јонузи

Да гледаш нанапред значи да бидеш голем човек!

БИБЕР 01Беса Калаја

Под сенка

БИБЕР 03Беса Морина

Гостин

БИБЕР 04Благица Ѓорѓиевска

Ех, да беше убав момент…

БИБЕР 02Благица Ѓорѓиевска

Нермина, душо моја

БИБЕР 01Бојан Кривокапиќ

Море

БИБЕР 04Бојан Кривокапиќ

Птички

БИБЕР 04Бојан Тодоровиќ

Карикатурист

БИБЕР 03Бојана Бабиќ

Никој не го прави тоа како тие

БИБЕР 03Бошко Ломовиќ

Големото жолто куче

БИБЕР 04Божидар Кнежевиќ

Ракавици кои светат во мракот

БИБЕР 01Далип Џ. Гаши

Варг е ви*

БИБЕР 01Дамјан Крстановиќ

Ибрахим

БИБЕР 01Данило Лучиќ

Фрактури

БИБЕР 02Диелза Хаџимехмети

Двајцата под една капка дожд!

БИБЕР 01Димитрие Буквиќ

Биди човек, убиј ме

БИБЕР 03Динко Телеќан

Елек

БИБЕР 04Драган Буновиќ

Семеја и други птици

БИБЕР 01Драгана Ранѓеловиќ

Објектив

БИБЕР 03Драгиќ Цвјетиновиќ

Страшни работи

БИБЕР 02Дражана Марковиќ Крезиќ

Грахо

БИБЕР 05Дубравка Тинтор

Баба ми Аница

БИБЕР 05Душан Радаковиќ

Вошки

БИБЕР 05Џенета Ровчанин

Чичко Зав

БИБЕР 02Едис Галуши

Соба за помирување

БИБЕР 02Ена Катарина Халер

Кога ќе влезам дома, ја гаснам светлината

БИБЕР 05Ернад Осмиќ

Во мајчина ти

БИБЕР 03Ернад Осмиќ

Заклучоци од состанокот на месната заедница на кој немаше воздржани

БИБЕР 05Габриел Делиќ

Јави се, истерај ја тагата

БИБЕР 03Горан Јанковиќ

Цела приказна, а човек…

БИБЕР 05Горан Паладин

Малини

БИБЕР 04Гордана Стојаноска

Седумте улични светулки

БИБЕР 03Хоја Огризовиќ

Иконата на Св. Јован

БИБЕР 04Имер Топаница

Шест

БИБЕР 03Ирена Скопљак Бариќ

Игра: Крај

БИБЕР 04Исидора Петровиќ

Терапија

БИБЕР 03Јасна Радуловиќ

Лешник

БИБЕР 02Јасна Радуловиќ

Невидливи

БИБЕР 01Јелена Калајџија

Мустаќи на стапче или Којзнае која (прва и последна) за војната

БИБЕР 04Јована Матевска

Индигото на бесот

БИБЕР 02Јована Матевска Атанасова

Не зборувај лошо за мртвите

БИБЕР 04Корана Сердаревиќ

Нивна

БИБЕР 01Лана Буњевац

Црвениот облакодер

БИБЕР 05Лејла Каламујиќ

Снег је опет, Снежана

БИБЕР 02Лидија Дедуш

Фертик

БИБЕР 05Линдита Комани

Со воз за Сараево

БИБЕР 01Луиза Бухарова

Педери

БИБЕР 03Маја Халапир

Триаголник

БИБЕР 04Маја Славниќ

Немам јас ништо против среќата

БИБЕР 01Мања Величковска

Така ти требало

БИБЕР 03Маренглен Чано

Разоружување на статуите

БИБЕР 01Маријана Чанак

Размена

БИБЕР 04Марио Мерџан

Средба

БИБЕР 03Марјета Ѓока

Војна и љубов

БИБЕР 02Мехмед Ѓедовиќ

Срце на фазан

БИБЕР 01Мехмет Елези

Липам една балада

БИБЕР 02Миховил Рисмондо

Тераси

БИБЕР 04Милан Воркапиќ

Име на таткото – цртичка

БИБЕР 02Милан Воркапиќ

Нема да ми веруеш

БИБЕР 04Милана Гајовиќ

Понор

БИБЕР 03Милена Бабиќ

Кројф

БИБЕР 04Милица Рашиќ

Мирис

БИБЕР 04Милица Вучковиќ

Јадат луѓето и без нозе

БИБЕР 02Милош Перишиќ

Зборови

БИБЕР 05Моника Херцег

Глава

БИБЕР 03Нада Јелинчиќ

Пионер

БИБЕР 01Надиа Герас

Кристална ваза

БИБЕР 01Наида Мујкиќ

Колаче на среќата

БИБЕР 05Немања Раичевиќ

Ситнеж

БИБЕР 02Никола Николиќ

Антифада

БИБЕР 04Никола Петровиќ

Мачиња во ѕидовите

БИБЕР 04Никола Петровиќ

Спасување гуштер

БИБЕР 03Петар Бабиќ

На убавиот крbab Дунав*

БИБЕР 01Петра Рапаиќ

Мојот братучед

БИБЕР 04Петре Димовски

Лек

БИБЕР 01Сандра Цвитковиќ

Деведесет и втора денес

БИБЕР 01Сања Михајловиќ-Костадиновска

Војна е мал збор

БИБЕР 02Сања Мучкајева Видановска

Се викам мама

БИБЕР 05Сања Радуловиќ

Пловка

БИБЕР 02Сања Трпковска

Пас апорт

БИБЕР 04Сенад Јусиќ

Вртлози

БИБЕР 05Сенад Јусиќ

Како Дадо стана дрво

БИБЕР 04Симона Локвенец

Амира

БИБЕР 01Слаѓана Љубичиќ

Лимбо* во летниот период

БИБЕР 01Слаѓана Нина Перковиќ

Нешто мрачно што мама го носи во себе

БИБЕР 05Слаѓана Нина Перковиќ

Прстен

БИБЕР 03Срѓан Гагиќ

Прозорци

БИБЕР 02Срѓан Милијевиќ

Војна е грд збор

БИБЕР 05Стефан Славковиќ

Товарник

БИБЕР 03Сузана Ѓорѓиевска

Да си кажеме што одамна не сме си кажале

БИБЕР 01Тамара Ковачевиќ

Маче, маче, каракаче

БИБЕР 03Тања Јаворина

Девојката во портокалова тренерка

БИБЕР 02Тена Лончаревиќ

Кафе, комшике

БИБЕР 05Тихана Гамбиража

Жељана

БИБЕР 03Василије Перовиќ

Размерот на бога… сепарат

БИБЕР 05Вера Калин

Риба на јадица

БИБЕР 02Верче Карафилоска

Игра во јагликите

БИБЕР 01Вериме Зимбери – Белули

Застрашувачко минато

БИБЕР 02Веса Ќена

Вкусот на путер од кикирики

БИБЕР 04Весна Тодоровска

Солзите исто болат

БИБЕР 05Владимир Табашевиќ

Војна

БИБЕР 01Жељка Хорват Чеч

Нова доба

БИБЕР 01