Biber 03 (2020)

 

 

 

Konkursi i tretë Biber ishte hapur në janar 2019. Në konkurs arritën 464 tregime në gjuhën shqipe, maqedone, bosnjake, kroate, malazeze e serbe. Në juri ishte Rumena Buzharovska, Lejla Kalamujiq dhe Shkelzen Maliqi. Çmimin e parë e mori tregimi Koka i autores Monika Herceg, çmimin e dytë tregimi Vera me autor Ante Storiq, ndërsa çmimin e tretë e mori autorja Tamara Kovaçeviq me tregimin Unë me satër, ti me satër.

Shkarko: PDF, MOBI

 

 

 


 

Autorka / Autor Priča
Bojana Babiq
Askush s’e bën si ata
Dimitrije Bukviq
Bëhu burrë, mbytmë
Aida Sheçiq Nezireviq
Bora
Ernad Osmiq
Dreqi e marrtë
Afrim Demiri
Drita e ftohtë
Imer Topanica
Gjashtë
Milana Gajoviq
Gremina
Bojan Todoroviq
Karikaturisti
Monika Herceg
Koka
Gabrijel Deliq
Lajmërohu, hiqe mërzinë
Manja Veliçkovska
Mirë e ke
Abid Jariq
Në humnerën e shpirtit
Besa Kalaja
Nën hije
Dragana Rangjeloviq
Objektivi
Luiza Bouharaoua
Pederët
Nikola Petroviq
Shpëtimi i hardhucës
Gordana Stojanoska
Shtatë xixëllonjat e rrugës
Mario Merxhan
Takimi
Isidora Petroviq
Terapia
Tamara Kovaçeviq
Ti me satër, unë me satër
Stefan Slavkoviq
Tovarnik
Slagjana Nina Perkoviq
Unaza
Ante Storiq
Vera
Aneta Tasevska Petrushevska
Vjedhësi
Tihana Gambirazha
Zheljana