Biber 02 (2018)

 

Konkursi I dytë Biber ka qenë i hapur në janar të vitit 2017. Në konkurs kanë arritur 385 tregime në gjuhën shqipe, maqedone, boshnjake, kroate, malazeze e serbe. Në juri kanë qenë Faruk Shehiq, Kim Mehmeti dhe Tatjana Gromaça. Çmimin e parë e ka fituar tregimi Hanë njerëzit edhe pa këmbë i autores Milica Vuçkoviq nga Beogradi, çmimin e dytë tregimi Xhaxhi Zav i autores Xheneta Rovçanin nga Sarajeva, ndërsa çmimin e tretë tregimi Familja e xhaxhit Aki i autores Anushka Minovska nga Shkupi. Gjithsej 25 tregime janë përzgjedhur për të qenë pjesë e përmbledhjes Biber 02.

Shkarko: pdf
Shkarko: mobi

 

 

 

 


 

Autorëve

Tregim

Adam Pakai
Llazari
Afrim Demiri
Qeni dhe derri
Ana Knezheviq
Barku i një bibliotekisti
Andrea Popov Miletiq
Unë dita-ditës jam çdoherë e më e shqetësuar
Anela Ilijash
O!
Anushka Minovska
Familja e xhaxhit Aki
Bllagica Gjorgjievska
Ah, sikur të ishte çast i bukur…
Danilo Luçiq
Fraktura
Dragiç Cvjetinoviq
Gjëra të tmerrshme
Xheneta Rovçanin
Xhaxhi Zav
Edis Galushi
Dhoma e pajtimit
Jasna Raduloviq
Lajthia
Jovana Matevska
Indigoja e tërbimit
Lejla Kalamujiq
Sërish bie borë, Snezhana
Marjeta Gjoka
Luftë dhe dashuri
Mehmet Elezi
Dënes një baladë
Milan Vorkapiq
Emri i babait – vizë
Milica Vuçkoviq
Hanë njerëzit edhe pa këmbë
Nemanja Raiçeviq
Imtësira
Sanja Mihajloviq – Kostadinovska
Lufta është fjalë e vogël
Sanja Raduloviq
Mbiujësja
Srgjan Gagiq
Dritaret
Tanja Javorina
Vogëlushja me tuta portokalli
Vera Kalin
Peshku në grep
Verime Zimberi-Beluli
Një e kaluar e frikshme

 


Mbeshtetur nga: