Biber 05 (2023)

 

Konkursi i pestë Biber qëndroi i hapur nga data 10.12.2021 deri me datën 1.6.2022. Në konkurs u paraqitën gjithsej 473 tekste anonime. Njëzet e pesë tregimet që u përfshinë në përmbledhje u zgjodhën nga juria e përbërë nga: Lejla Kalamujiq, Kalina Maleska dhe Ola Saviçeviq Ivançeviq. Janë shpërblyer katër tregime:

Çmimi i parë “Ndërrimi i qimeve” i autores Ana Kutlesha nga Zagrebi;
Çmimi i dytë: “Fertik” i autores Lidija Dedush nga Varazhdini;
Çmimi i tretë “Toka e lumturisë” i autorit Ante Storiq nga Shibeniku dhe “Fjalët” i autorit Milosh Perishiq nga Arangjelovaci.

 

Shkarko: PDF, MOBI

 

Meritat për përkthime u shkojnë përkthyesve  Borislav Pavlovski, Kreshnik Adini, Irena Shentevska, Gjoko Zdraveski, Gjorgje Bozhoviq, Ivan Shopov dhe Qerim Ondozi.

Ilustrimin për kopertinë e ka bërë Zoran Cardula.

 

 


 

Autorëve

Tregim

Aida Sheçiq Nezireviq
Pogaçja
Albina Idrizi
Shurdhmemecja
Amina Kaja
Nё fundin e filxhanit
Ana Jugo
Skica nga jeta e një refugjati
Ana Kutlesha
Ndërrimi i qimeve
Andrea Hribar Livada
Vogëlushja
Anica Marceliq
Kafja me Jelenën
Ante Storiq
Toka e lumturisë
Drazhana Markoviq Kreziq
Graho
Dubravka Tintor
Gjyshja ime Anica
Dushan Radakoviq
Morrat
Ena Katarina Haler
Kur hyj në shtëpi, e fik dritën
Ernad Osmiq
Konkluzionet nga takimi i bashkësisë lokale ku nuk ka pasur abstenime
Goran Jankoviq
Rrëfimi i plotë, e njeriu…
Lana Bunjevac
Rrokaqielli i kuq
Lidija Dedush
Fertik
Millosh Perishiq
Fjalët
Naida Mujkiq
Biskota e fatit
Sanja Muçkajeva Vidanovska
Emrin e kam nënë
Senad Jusiq
Vorbullat
Sllagjana Nina Perkoviq
Diçka e errët që mami mban në vete
Sërgjan Mileviq
Lufta është fjalë e pahijshme
Tena Lonçareviq
Kafe, komshike
Vasilije Peroviq
Përmasa e zotit… separat
Vesna Todorovska
Lotët dhembin njëjtë