Biber 01 (2016)

 

Konkursi i parë Biber është shpallur në vitin 2015. Në konkursin arritën më shumë se 300 tregime. Juria e cila ishte e përbërë nga Doruntina Basha, Faruk Shehiq dhe Bojan Krivokapiq zgjodhi 25 tregime të cilat i botuan në përmbledhjen Biber 01. Në mesin e tyre janë edhe tre tregimet e para që janë shpërblyer: Lufta e autorit Vlladimir Tabasheviq, Vazoja e kristaltë e autores Nadie Geras, dhe Limbo në kohë vere e autores Sllagjana Ljubiçiq. Sikur konkursi ashtu edhe përmbledhja është në gjuhën maqedonase, shqipe, boshnjake, kroate dhe serbe.

Biber 01 cover

Shkarko pdf
Shkarko mobi

 

 

 


 

 

Autorëve

Tregim

Antonella Marushiq (Nora Verde)
Barbuni
Arsim Jonuzi
Të shikosh përpara do të thotë të jesh njeri i madh!
Bllagica Gjorgjievska
Nermina, dashuria ime
Bozhidar Knezheviq
Dorezat që shndrisin në errësirë
Dalip Xh. Gashi
Varg(e)vi
Damjan Kërstanoviq
Ibrahimi
Diellza Haxhimehmeti
Të dy nën një pikë shiu!
Dragan Bunoviq
Semeja dhe zogjtë tjerë
Jasna Raduloviq
Të padukshmit
Korana Serdareviq
E tyre
Lindita Komani
Me tren për Sarajevë
Maja Sllavniq
S’kam unë asgjë kundër fatit
Marenglen Cano
Çarmatosja e statujave
Mehmed Gjedoviq
Zemra e fazanit
Nada Jelinçiq
Pionieri
Nadia Geras
Vazoja e kristaltë
Petar Babiq
Në Danubin e bukur të gjakosur
Petre Dimovski
Ilaçi
Sandra Cvitkoviq
Viti nëntëdhjetedy, sot
Simona Lokvenec
Amira
Sllagjana Lubiçiq
Limbo në kohë vere
Suzana Gjorgjievska
T’ia themi njëri-tjetrit atë që moti s’ia kemi thënë
Verçe Karafiloska
Loja në aguliçet
Vlladimir Tabasheviq
Lufta
Zhelka Horvat Çeç
Periudhë e re