Бибер 04 (2021)

Четвртиот конкурс Бибер го објавивме кон крајот на април 2020 година. Пристигнаа околу 750 дела. Жирито на овој конкурс беше во следниот состав: Татјана Громача, Антон Беришај и Селведин Авдиќ. Првите три наградени раскази се: Прва награда: „Птички“ на авторот Бојан Кривокапиќ од Нови Сад; Втора награда: „Куќичка во шумата“ на авторката Алма Табак од Сараево; Трета награда: „Триаголник“ на авторката Маја Халапир од Самобор.

 

Превземи: PDF, MOBI


Aвторкe и автори

Расказ

Александра Јовановиќ
Битка изутрина
Alma Tabak
Куќичка во шумата
Aнета Велкоска
Воен чистач
Беса Морина
Гостин
Бојан Кривокапиќ
Птички
Бојан Кривокапиќ
Море
Бошко Ломовиќ
Големото жолто куче
Динко Телеќан
Елек
Горан Паладин
Малини
Хоја Огризовиќ
Иконата на Св. Јован
Ирена Скопљак Бариќ
Игра: Крај
Јелена Калајџија
Мустаќи на стапче или Којзнае која (прва и последна) за војната
Јована Матевска Атанасова
Не зборувај лошо за мртвите
Маја Халапир
Триаголник
Маријана Чанак
Размена
Миховил Рисмондо
Тераси
Милан Воркапиќ
Нема да ми веруеш
Милена Бабиќ
Кројф
Милица Рашиќ
Мирис
Никола Николиќ
Антифада
Никола Петровиќ
Мачиња во ѕидовите
Петра Рапаиќ
Мојот братучед
Сања Трпковска
Пас апорт
Сенад Јусиќ
Како Дадо стана дрво
Веса Ќена
Вкусот на путер од кикирики