Front 2020

biberi është aty për të ngacmu

biberi është i vockël

biberi është i furishëm

biberi i çdokujt dhe i askujt

bëhu si biberi

BIBER 03

Konkursi i tretë për tregimin e shkurtë Biber në të cilin morën pjesë autorët/et që shkruajnë në gjuhën shqipe, maqedone, serbe, boshnjake, kroate e malazeze ka përfunduar.

Juria të cilin e përbën Rumena Buzharovska, Lejla Kalamujiq dhe Shkelzen Maliqi mori vendim për tregimet të cilat do të marrin shpërblime si dhe ato të cilat do të jenë të botuara në një përmbledhje.

  • Çmimi i tretë: Mačetom ćeš me, mačetom ću te (Po më qëllove me shpatë, me shpatë do të të qëlloj), Tamara Kovaçeviq nga Lublana;
  • Çmimi i dytë: Lito (Vera), Ante Storiq nga Shibeniku;
  • Çmimi i parë: Glava (Koka) Monika Herceg nga Petrinja.

 

Pos atyre që u shpërblyen, në përmbledhjen Biber 03 do të përfshihen edhe tregimet e autoreve dhe autorëve si vijon: Bojana Babiq, Luiza Bouharaoua, Dimitrije Bukviq, Gabrijel Deliq, Afrim Demiri, Milana Gajoviq, Tihana Gambirazha, Abid Jariq, Besa Kalaja, Mario Merxhan, Aida Sheçiq Nezireviq, Ernad Osmiq, Slagjana Nina Perkoviq, Nikola Petroviq, Isidora Petroviq, Aneta Petruševska, Dragana Rangjeloviq, Bojan Todoroviq, Stefan Slavkoviq, Gordana Stojanoska, Imer Topanica dhe Manja Veliçkovska.