Pozivamo vas da prisustvujete i učestvujete u razgovoru sa spisateljicama i piscima iz nekoliko susjednih zemalja, a povodom objavljivanja zbirke priča sa trećeg konkursa Biber. Razgovor će biti održan u Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” u Šibeniku 20. 09. 2021, od 18:30 časova.

U razgovoru će učestvovati Lejla KalamujićAnte StorićTamara Kovačević i za Biber tim Ivana Franović. Razgovor će voditi Emir Imamović Pirke.

Treći konkurs Biber raspisan je u siječnju/januaru 2019. godine. Na konkurs je stiglo 464 priče na albanskom, makedonskom, bosanskom, hrvatskom, crnogorskom ili srpskom jeziku. U žiriju su bili Rumena Bužarovska, Lejla Kalamujić i Shkelzen Maliqi.
Prvu nagradu dobila je priča Glava, Monike Herceg, drugu nagradu dobila je priča Lito, Ante Storića, a treću nagradu priča Mačetom ćeš me, mačetom ću te, Tamare Kovačević. U zbirci su i priče autora/ki: Abida Jarića, Afrima Demirija, Aide Šečić Nezirević, Anete Petruševske, Bese Kalaje, Bojana Todorovića, Bojane Babić, Dimitrija Bukvića, Dragane Ranđelović, Ernada Osmića, Gabrijela Delića, Gordane Stojanoske, Imera Topanice, Isidore Petrović, Luize Bouharaouae, Manje Veličkovske, Maria Merdžana, Milane Gajović, Nikole Petrovića, Slađane Nine Perković, Stefana Slavkovića i Tihane Gambiraže.

Zbirka se u PDF i Kindle izdanju može naći na stranici https://biber.nenasilje.org.

Ovaj događaj je bio zakazan za ožujak prethodne godine, ali je zbog pandemije morao biti otkazan. Nadamo se da ćemo u ovom drugom pokušaju imati više sreće.