U Bugojnu 9. novembra/studenog 2021. predstavićemo zbirku kratkih priča sa četvrtog konkursa Biber.

Razgovor će biti održan u JU Kulturno-sportskom centru Bugojno u 19:00, a u njemu će učestvovati pisci/spisateljice iz nekoliko država:

  • Senad Jusić, čija je priča „Kako je Dado postao drvo“ uvrštena u zbirku;
  • Marijana Čanak, autorka priče „Razmjena“;
  • Irena Skopljak Barić, autorka priče „Igra: Kraj“;
  • Aleksandra Jovanović, autorka priče „Bitka izjutra“ i
  • Davorka Turk ispred tima Biber.

Razgovor će voditi Ivor Fuka.

 

Biber je konkurs za kratku, angažovanu priču na albanskom, makedonskom, bosanskom, hrvatskom, srpskom i crnogorskom jeziku. Tema konkursa je pomirenje u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, a dolaze u obzir i priče koje mogu da doprinesu boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, saosjećanjem sa drugima, hrabre priče koje se usuđuju da hodaju u „neprijateljskim“ cipelama, priče koje pomjeraju granice i otvaraju nam puteve da gradimo izvjesniju, bezbjedniju i slobodniju budućnost za sve. Konkurs organizuje Biber tim Centra za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd.

Četvrti konkurs Biber raspisan je krajem aprila 2020. godine. Pristiglo je oko 750 radova. U žiriju su bili: Tatjana Gromača, Anton Berishaj i Selvedin Avdić.

Zbirka se u PDF i Kindle izdanju može naći na stranici https://biber.nenasilje.org/biber-04-2021/

 

Ovaj razgovor organizuju JU Kulturno-sportski centar Bugojno, Gimnazija Bugojno i Centar za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd.

 

Dobrodošli!