Pozivamo vas da prisustvujete i učestvujete u razgovoru sa spisateljicama i piscima iz nekoliko susjednih zemalja, a povodom objavljivanja zbirke priča sa trećeg konkursa Biber. Razgovor će biti održan u Pozorištu Prijedor 27. 09. 2021. od 18:00 časova.

U razgovoru će učestvovati: Monika Herceg, Stefan Slavković, Ernad Osmić i za Biber tim Katarina Milićević. Razgovor će voditi Radmila Karlaš.

Biber je konkurs za kratku, angažovanu priču na albanskom, bosanskom, crnogosrkom, hrvatskom, makedonskom i srpskom jeziku. Organizuje ga tim Biber Centra za nenasilnu akciju iz Sarajeva i Beograda.

Treći konkurs Biber raspisan je u januaru 2019. godine. Na konkurs su stigle 464 priče. U žiriju su bili Rumena Bužarovska, Lejla Kalamujić i Shkelzen Maliqi.

Prvu nagradu dobila je priča Glava, Monike Herceg, drugu nagradu dobila je priča LitoAnte Storića, a treću nagradu priča Mačetom ćeš me, mačetom ću te, Tamare Kovačević. U zbirci su i priče autora/ki: Abida Jarića, Afrima Demirija, Aide Šečić Nezirević, Anete Petruševske, Bese Kalaje, Bojana Todorovića, Bojane Babić, Dimitrija Bukvića, Dragane Ranđelović, Ernada Osmića, Gabrijela Delića, Gordane Stojanoske, Imera Topanice, Isidore Petrović, Luize Bouharaouae, Manje Veličkovske, Maria Merdžana, Milane Gajović, Nikole Petrovića, Slađane Nine Perković, Stefana Slavkovića i Tihane Gambiraže.

Zbirka se u PDF i Kindle izdanju može naći na stranici https://biber.nenasilje.org.

 

Razgovor organizuju Centar za mlade Kvart Prijedor, Fonadacija za izgradnju kulture sjećanja Prijedor i Centar za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd.

Ovaj događaj je trebalo da se održi prethodne godine, ali je zbog pandemije morao biti otkazan. Nadamo se da ćemo u ovom drugom pokušaju imati više sreće.