U Novom Sadu, 21. oktobra 2021. predstavićemo zbirku kratkih priča sa četvrtog konkursa Biber.

Razgovor će biti održan u knjižari Bulevar Books u 19:00, a u njemu će učestvovati:

  • Maja Halapir, dobitnica treće nagrade za priču „Trokut“;
  • Marijana Čanak, čija je odlična priča „Razmjena“ uvrštena u zbirku;
  • Bojan Krivokapić, dobitnik prve nagrade za priču „Ptičice“;
  • Qerim Ondozi, prevodilac priča na albanski jezik i
  • Davorka Turk ispred tima Biber.

Razgovor će voditi novosadska spisateljica Andrea Popov Miletić.

 

Biber je konkurs za kratku, angažovanu priču na albanskom, makedonskom, bosanskom, hrvatskom, srpskom i crnogorskom jeziku. Tema konkursa je pomirenje u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, a dolaze u obzir i priče koje mogu da doprinesu boljem razumevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, saosećanjem sa drugima, hrabre priče koje se usuđuju da hodaju u „neprijateljskim“ cipelama, priče koje pomeraju granice i otvaraju nam puteve da gradimo izvesniju, bezbedniju i slobodniju budućnost za sve. Konkurs organizuje Biber tim Centra za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd.

Četvrti konkurs Biber raspisan je krajem aprila 2020. godine. Pristiglo je oko 750 radova. U žiriju su bili: Tatjana Gromača, Anton Berishaj i Selvedin Avdić.

Zbirka se u PDF i Kindle izdanju može naći na stranici https://biber.nenasilje.org/biber-04-2021/

 

Ovaj razgovor organizuju Cracker inicijativa iz Novog Sada, Knjižara Bulevar Books i Centar za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd.

 

Dobrodošli!