Формулар за аплицирање 2023-24

 

Конкурсот е затворен

 

Драги луѓе,

Шестиот конкурс за краток расказ Бибер затворен е на 26. 5. 2024 година на полноќ. Пристигнаа околу 490 раскази.

Резултатите од конкурсот ги очекуваме пред крајот на ноември 2024 година. Расказите кои ќе бидат вклучени во повеќејазичната збирка, како и добитниците на првите три награди, ќе ги избере жирито во состав: Тања Ступар Трифуновиќ, Јасна Димитријевиќ и Алмин Каплан.

Им благодариме на сите кои учествуваа на конкурсот.

Тимот Бибер