Бибер 03 (2020)

  Третиот конкурс Бибер беше распишан во јануари 2019 година. На конкурсот пристигнаа 464 раскази на албански, македонски, босански, хрватски, црногорски или српски јазик. Во жирито беа Румена Бужаровска, Лејла Каламујиќ и Шкељзен Малиќи. Првата награда ја доби расказот Glava од Моника Херцег, втората награда ја доби расказот Lito од Анте Сториќ а третата награда … Продолжи со читање Бибер 03 (2020)