Бибер 01 (2016)

  Првиот Бибер конкурс е распишан во 2015 година. На конкурсот пристигнаа повеќе од 300 раскази. Жири – комисијата во состав од Дорунтина Баша, Фарук Шехиќ и Бојан Кривокапиќ избраа 25 раскази кои влегоа во збирката Бибер 01. Меѓу нив се и трите првонаградени раскази: Војна автор Владимир Табашевиќ, Кристална вазна авторка Надие Герас и … Продолжи со читање Бибер 01 (2016)